Op weg naar Honduras, Midden Amerika.

Met een lome boog klimt het vliegtuig vanaf Schiphol omhoog, weg van de Nederlandse kust. De lucht is onbewolkt en het zicht een beetje heiig. Even wordt me een blik gegund op het kleine bosje witte windmolens, dat in kaarsrechte rijen geplant is in het donkere water van de Noordzee. Dan trekt het toestel weer recht, koers naar Engeland.
De schepen in de zee zijn minuscuul klein. Alleen te herkennen aan de witte streep die ze trekken in het water. Al snel nadert een kustlijn en daarachter groene heuvels. Dorpjes zijn slechts met moeite in het landschap te herkennen.
Terwijl dat landschap traag onder me door glijdt, bekruipt me een gevoel dat ik dit op de een of andere manier al eerder heb gezien. Dan schiet het door me heen: het lijkt precies op wat je op het scherm van de computer ziet bij Google Earth! Ik kijk naar de ‘live’ versie van een computerprogramma vanaf ongeveer 10 kilometer hoogte naar het Engelse landschap. Wetend dat de details dan niet goed te zien zijn en dat ik niet in kan zoomen.

Begin ik daar zo maar de rode punten in het landschap te missen met de namen van de plaatsen erbij.

Naam

Telefoon

loading

Werkende verhalen

English

Algo Español/Latino

Fred uit het Broek

Elk goed verteld verhaal “werkt”. Je kunt wat dat betreft goed bij mij terecht.

Meer weten? Ga naar contact